De Hondenthuiskapper
Volledige vachtverzorging bij u thuis.
 
 
 


 

De Hondenthuiskapper  

 

Wie ben ik

Mijn naam is Ingrid Smelt. Ik ben gediplomeerd hondentrimster sinds 2008.

In het verleden heb ik een trimsalon gehad in Bedum. Na een tijdelijke stop ben ik in 2013 weer begonnen als hondenthuiskapper.

Als hondenthuiskapper kom ik bij u thuis. U hoeft de deur niet uit, en uw hond krijgt een professionele behandeling in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving. Hierdoor is er voor u en uw hond minder stress. Dit is ook ideaal voor honden die bijvoorbeeld last hebben van wagenziekte, angst in de auto of verlatingsangst. Ook kan het voor u de ideale oplossing zijn omdat u misschien slecht ter been bent, of geen eigen vervoer heeft. Terwijl ik uw hond trim kunt u gewoon uw eigen gang gaan. Het enige dat ik nodig heb is een beetje ruimte, voldoende licht en een stopcontact in de buurt.

Ik ben werkzaam in de provincie Groningen. (Drenthe en Friesland zijn eventueel in overleg mogelijk.)

Heel graag tot ziens bij u thuis!   

Werkwijze en tips

Op de afgesproken tijd kom ik bij u aan de deur. We overleggen waar u wilt dat ik de hond behandel, en wat de door u gewenste behandeling is. Dan ga ik aan de slag.

De gemiddelde behandeling neemt ongeveer 1,5 á 2 uur in beslag. U mag natuurlijk bij uw hond blijven om te kijken, maar dat hoeft niet. Als ik klaar ben met de behandeling kijken we samen of het resultaat naar wens is. Is dit het geval dan ruim ik mijn materialen op, ik ruim het losse haar op dat gevallen is, we rekenen af en ik vertrek weer naar een volgend adres.

Tips voor een geslaagde behandeling:

- Laat uw hond uit voordat hij/zij behandeld wordt.

- Meld eventuele bijzonderheden of ziektes bij het maken van de afspraak of bij aankomst. (Bijvoorbeeld: loopsheid, epilepsie, allergieën, etc.)

- Geef uw hond geen eten vlak voor een behandeling.

- Het resultaat wordt het mooist als u de hond voor de behandeling wast en droogt.

- Zorg voor een zo droog mogelijke vacht, een natte vacht is lastig te behandelen.

- Als u verhinderd bent laat dit dan vroegtijdig (minimaal 24 uur van tevoren) weten. Zegt u later af dan 24 uur van tevoren, is het heel moeilijk om een andere klant in te plannen en ben ik genoodzaakt om kosten in rekening te brengen.